Junts aprova una moció per eliminar la bretxa digital als tràmits de la Seguretat Social

 

 

 

Cervera: “Hem de tenir present que l’edat determina en gran manera l’accessibilitat tecnològica i digital”

 

El portaveu de Junts a la Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions al Senat, Josep Maria Cervera, ha defensat i ha aconseguit aprovar per unanimitat una moció amb l’objectiu d’eliminar la bretxa digital en les gestions a l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) online. “Qualsevol ciutadà ha de comptar amb els mateixos drets d’accés als serveis bàsics”, ha retret Cervera.

No és acceptable que una persona gran hagi de romandre llargues estones al telèfon, responent a una locució, que no permet preguntes, ni facilita aclariments, per a acabar esperant al so d’un fil musical reiteratiu, i tot això només perquè li donin cita per a tramitar la teva pensió”, ha lamentat el senador en la seva intervenció.

Cervera ha posat a sobre de la taula dades que exposen la bretxa digital tècnica existent actualment: “Segons la Unió Internacional de Telecomunicacions, el 50 i 60% de la població té accés a la banda ampla, cosa que significa que entre el 40 i 50% no hi és”. Una xifra que se suma a altres causes com “els recursos econòmics, l’accés als mitjans tècnics i les competències digitals”, ha afegit Cervera.

Tenint en compte que, segons l’INE, a l’Estat hi ha una població de gairebé deu milions de persones que tenen més de 65 anys, “hem de tenir present que l’edat determina en gran manera l’accessibilitat tecnològica i digital”, ha apuntat el portaveu a la comissió. Així mateix, si l’Estat del Benestar troba la seva base en la possibilitat que protegeix tota la ciutadania de tenir a la seva disposició una sèrie de prestacions, “en el moment en què es dificulta el seu accés, aquest es posa en perill”, ha assenyalat. A més, “si aquestes dificultats les podem focalitzar en un segment social, en la majoria dels casos per edat, estem davant d’una discriminació institucionalitzada”, ha conclòs Cervera.

 

Madrid, 16 de març de 2022

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad