Nogueras arrenca el compromís del Govern espanyol “per donar una solució als orfes de Germanwings”

 

La portaveu de Junts adverteix a la ministra d’Hisenda que costa molt de justificar que l’Estat es quedi amb el 40% de les beques d’estudis d’aquests nens

 

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha interpel·lat aquest dimecres la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, a qui ha arrencat el compromís de donar “una solució als orfes de Germanwings” per tal que les beques d’ajuda als seus estudis quedin exemptes de pagar impostos. “Costa molt de justificar que l’Estat es quedi el 40% de la beca d’aquests nens. De la desgràcia dels altres l’Estat no en pot fer caixa”, ha dit.

El 24 de març de 2015 el vol 9525 de Germanwings es va estavellar als Alps i va provocar la mort de 150 persones. Entre les víctimes, hi havia pares i mares que van deixar 82 nens i nenes orfes, 54 d’ells a Espanya. Lufthansa va oferir beques d’estudis perquè aquests orfes poguessin pagar la seva formació. El govern alemany va fer les modificacions necessàries perquè aquestes ajudes quedessin exemptes d’impostos. “Aquí, el 29 de maig del 2018 es va aprovar al Congrés l’admissió a tràmit d’una disposició addicional per deixar exemptes d’impostos les beques per als 54 nens i nenes. També el PSOE va votar a favor. Per què no ho executen?”, ha preguntat la diputada, que assegura que “resulta acreditada l’especialitat del govern espanyol, que és generar esperances a gent que pateix”.

La portaveu ha tornat a insistir que “han passat 4 anys des de l’aprovació al Congrés de l’exempció d’impostos per a aquests nens i nenes i no s’ha materialitzat“, tot i tenir “la paraula del president del Govern espanyol“, ha recordat. I ha afegit: “Només cal una cosa per fer el que és correcte, voluntat política”. Nogueras ha exigit a la ministra una decisió perquè les famílies de les víctimes “puguin tancar carpetes”. “Mereixen una resposta davant del seu silenci i incompareixença“, ha replicat.

 

Madrid, 16 de març de 2022

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad