Conseller Argimon: “El Pla de salut 2021-2025 neix per enfortir i transformar el sistema de salut”

 

El conseller de Salut presenta les línies pel departament i afirma que “hem de fer arribar la salut i els hàbits saludables on les persones fan la seva vida. Tot plegat, considerant les desigualtats de l’entorn, que condicionen la salut” 

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha presentat el Pla de salut 2021-2025. En la seva intervenció, el conseller ha afirmat que el pla “neix per enfortir i transformar el sistema de salut” i que “la societat ha pres consciència del valor de tenir un sistema fort, públic i de qualitat, però hem de revertir l’infrafinançament crònic que patim per aconseguir-ho”.

Argimon ha posat l’accent en que la salut ha de ser en tots els àmbits: “hem de fer arribar la salut i els hàbits saludables on les persones fan la seva vida: escoles, barris, centres cívics, de treball, de lleure… Tot plegat, considerant les desigualtats de l’entorn, que condicionen la salut”.

El nou pla de salut vol fer realitat la igualtat d’oportunitats en salut al llarg de la vida de les persones, amb èmfasi en els col·lectius vulnerables, vol millorar la capacitat de la societat per fer front als reptes emergents de salut pública i vol garantir l’atenció integrada a la salut de les persones, famílies i comunitats. A més incorpora els nous aspectes recollits a l’OMS i recupera un paper estratègic per alinear els actors del sistema de salut. També es compromet a seguir les estratègies globals en l’àmbit nacional i internacional i ho fa amb una visió integradora de la salut de la persona i el seu entorn, per millorar la seva salut i que gaudeixin de benestar físic i emocional.

 

Barcelona, 17 de març de 2022.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad