La consellera Geis presenta la nova convocatòria d’ajuts als grups de recerca de Catalunya: augmenten un 70% amb una convocatòria de 40M€

 

 

La consellera afirma que l’increment de recursos respon “al compromís d’enfortir el nostre sistema de recerca perquè la investigació que es fa a les universitats i els centres de recerca de Catalunya és cabdal per transformar el nostre país” 

 

La consellera de Recerca i Univeristats, Gemma Geis, ha presentat les novetats de la convocatòria 2022-2024 de la línia d’ajuts del Govern de suport a l’activitat científica dels grups de recerca (SGR): “des que vam començar la legislatura vàrem dir que fariem el màxim esforç per incrementar-ne la dotació i així ho hem fet”, ha afirmat Geis. Aquesta nova convocatòria d’ajuts redoblen l’aposta per la consolidació i el reforçament del sistema de recerca del país amb prop de 40M€, un increment del 67% del pressupost. Aquest increment suposa un augment de la quantitat dels grups finançats i de la mitjana de l’ajut financer per a cadascun dels grups.

 

La consellera Gemma Geis ha destacat que l’increment de recursos en aquesta nova convocatòria SGR-CAT respon “al compromís d’enfortir el nostre sistema de recerca perquè la investigació que es fa a les universitats i els centres de recerca de Catalunya és cabdal per transformar el nostre país i donar respostes més àgils als reptes globals i complexos als quals ens enfrontem”“Com a Govern hem de fer de tractor i per aquesta raó, enguany, reforcem tots els programes de recerca”, ha afegit Geis.

 

Els criteris d’avaluació de les convocatòries prioritzaran el talent femení. Amb aquesta aposta pel lideratge femení la consellera ha afirmat que “s’afavoriran els grups coordinats per una investigadora o que estiguin formats per un 40% o més de dones”.

 

La titular de Recerca i Universitats també ha explicat que aquesta convocatòria incentiva l’ús del català com a llengua científica: “Volem evidenciar que fer recerca en català i sobre temes que afecten el país és tan competitiu com fer-ho en anglès o qualsevol altre llengua”. A més, ha afegit que “els resultats de la recerca sobre les conseqüències del canvi climàtic a Catalunya, o sobre l’impacte territorial de la pandèmia, per exemple, poden ser d’interès per a les polítiques públiques”. En aquest sentit, els projectes que optin a aquest finançament hauran d’aportar resums i paraules claus en català, amb independència de la llengua utilitzada en la resta de la producció científica.

Barcelona, 17 de març 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad