2 anys des de la declaració de l’estat d’alarma

 

24 mesos. 462 milions d’infectats diagnosticats a tot el món, 2.384.192 dels quals a Catalunya. 6 milions de víctimes mortals, d’entre les quals 26.769 a Catalunya (el que vindria a ser gairebé la població de Castellar). 12 milions de vacunes i 13 milions de tests PCR administrats per l’Institut Català de la Salut.

La pandèmia ha deixat una petjada profunda a la nostra societat. El món del 2022 no és el mateix que el del 2019. Tots hem perdut, en el que va de pandèmia, algun familiar, alguna amistat o conegut a mans del virus. Massa sovint han sigut pèrdues fredes, protagonitzades per la descarnada soledat exigida per les restriccions  pandèmiques. Tant a l’empresa com a l’administració, l’entorn laboral s’ha vist fortament alterat. El teletreball és una realitat molt

present . Milers d’empreses s’han vist obligades a tancar. La higiene s’ha revaloritzat i, sovint, les precaucions que ens hem vist obligats a prendre han influït en com interactuem amb les persones que ens estimem. Especialment amb la gent gran i les persones que formen part d’un col•lectiu de risc. Moltes famílies han patit dificultats econòmiques greus pels ERTO i els retards de l’administració, o per situacions d’atur prolongat.

Davant de tot això, qui més qui menys el desànim ens ha invadit en algun moment. És especialment en aquests moments en els que ha marcat la diferència tenir algú al costat per acompanyar-nos, o ajudar-nos a mirar endavant. Des de Junts per Castellar hem vetllat en tot moment perquè l’Ajuntament estigui al costat dels ciutadans amb accions concretes per paliar les conseqüències de la COVID i la crisi que se’n deriva. A aquest efecte, vam contribuir a instituir i a mantenir l’anomenada “taula de crisi”; un espai que ha facilitat una dinàmica de treball conjunta a l’Ajuntament, entre tots els partits amb representació, amb independència de les nostres diferències i hem pogut fer, a través d’aquest espai, més d’una quarantena de propostes per paliar els efectes de l’actual crisi. També vam posar totes les cartes sobre la taula fent 41 propostes en el marc de la negociació dels pressupostos municipals del 2022, defugint qualsevol tipus de partidisme. Això ha permès que l’equip de govern impulsi millors polítiques públiques, prioritzant a iniciativa de Junts el manteniment de places i carrers, la neteja o la creació de 100 noves places d’aparcament (posant punt i final a l’eliminació constant de places d’aparcament que ha estat impulsant), d’entre d’altres. I això després d’una fase inicial (fins l’estiu del 2020) en la que els membres de Junts vam posar diners de la nostra butxaca per facilitar més de 1.000 mascaretes a comerços i treballadors de serveis essencials, o en el que vam crear un portal web que va facilitar centenars de compres a domicili a comerços locals en ple estat d’alarma (a través de més de 1.400 visites directes als detalls de contacte per comandes a domicili).

La pandèmia ha tret a la llum el pitjor i el millor de la condició humana: l’egoïsme més ignorant de persones que, en plena onada de contagi, exposaven a altres persones a la malaltia per imprudència, i la col•laboració més admirable entre el veïnat, amics i coneguts. Des de Junts hem fet el possible per contribuir a un govern municipal sòlid que atengués a la ciutadania adequadament i amb plenes garanties. Ho hem fet a través de propostes concretes, una actitud proactiva (sortint al carrer nosaltres mateixos i no esperant que ho fes l’administració, quan ha sigut necessari) i des d’un enfocament constructiu. Davant les pèrdues sofertes, cal que prevalgui no el record del patiment, sinó que també allò que ha fer que com a societat col•laboréssim per sortir més forts de la pandèmia.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad