Cleries: “El Govern espanyol és incapaç de legislar i controlar els preus de l’oligopoli de les elèctriques”

 

“Tenen la responsabilitat i el deure d’actuar immediatament, i si no, traspassin les competències que ho farem nosaltres”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha preguntat aquest dimarts a la ministra d’Hisenda i Funció Pública sobre la falta de mesures fiscals, i de tota mena, davant l’increment desmesurat del preu dels carburants, l’electricitat i el gas, que perjudica empreses, autònoms i la ciutadania en general. “El seu Gobierno té la responsabilitat i el deure d’actuar de manera immediata i de prendre mesures per a reduir el cost de l’energia i els carburants, entre moltes altres mesures”, ha retret el portaveu.

El preu de la factura de la llum s’ha triplicat per a molts empresaris i els carburants han aconseguit preus rècord que asfixien als transportistes”, ha lamentat Cleries. Una situació que, segons el portaveu, “amenaça la competitivitat i les empreses a Catalunya” i amb la qual s’ha vist “com l’Estat espanyol és incapaç de legislar i controlar els preus de l’oligopoli de les elèctriques”. La situació és tan greu que, segons les patronals majoritàries a Catalunya, “es podrien perdre més de 320.000 llocs de treball, amb el tancament d’un 16,4% de petites i mitjanes empreses en els pròxims mesos per aquesta escalada de preus”, ha assenyalat Cleries. Així mateix, els que protesten per aquest increment desmesurat de preus, entre els quals moltes famílies, agricultors, pescadors i transportistes, “ho fan perquè es troben en una situació extrema” ha assenyalat Cleries. Mentrestant, “vostès fins avui els han donat l’esquena”, ha afegit.

En aquest sentit, el portaveu de Junts ha lamentat la falta de solucions: “No han revisat la fiscalitat del sector elèctric”; “tampoc han revisat la fiscalitat dels carburants”; “no han eliminat de manera immediata el gas natural del sistema de fixació de preus marginal en el mercat majorista de l’electricitat”; “no han establert un mínim vital energètic amb un escalat de preus de l’electricitat”; i “no estan impulsant el gasoducte MidCat de connexió Catalunya amb França, per a disminuir la dependència energètica europea de Rússia”.

Per tot l’anterior, Cleries ha estat contundent: “Si no es veuen capaços, poden transferir les competències a Catalunya perquè puguem protegir la nostra indústria i a les nostres empreses”. “Han d’actuar. Però actuïn ja, perquè si no, ni fan ni deixen fer”, ha conclòs.

 

 

Madrid, 22 de març de 2022

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad