Cal que l’administració es posi les piles davant la crisi energètica

 

 

Cal que l’administració es posi les piles davant la crisi energètica

No cal explicar a la ciutadania els moments pels que estem passant; algunes persones podrien dir que no és la nostra tasca. Però sí que ho és. En patim les conseqüències com tota la resta d’habitants dels diferents pobles i ciutats de l’Estat. I, si aquest Estat de moment fa moltes declaracions però poques accions, ens toca organitzar-nos en grups de treball per aportar possibles solucions. I això és el que hem fet des de JUNTS per Castellar, formant part dels grups de treball de les sectorials de Junts de Territori i Medi Ambient i d’Economia per ajudar a aportar possibles solucions.

Aquestes iniciatives presentades a la resta de grups parlamentaris pretenen compensar les petites i mitjanes empress, els autònoms i els consumidors vulnerables pels sobrecostos que han d’assumir. Algunes mesures van dirigides al Govern i d’altres a l’Estat. D’entre les estatals destaquen que es tregui el gas natural del sistema de fixació de preus marginalista en el mercat majorista elèctric i que també s’acoti el preu d’oferta del Kwh elèctric d’origen nuclear, així com auditar possibles fraus en les ofertes del sector generador d’electricitat i quantificar els beneficis caiguts dels cel. També cal revisar la fiscalitat del sector elèctic perquè el sector públic recuperi els beneficis que van a parar a les elèctriques i vagin a ajudar a petits consumidors. Així com que l’increment d’impostos recaptats pel plus del preu es dipositi en el fons per a ajudar a petits consumidors.  També hem demanat un escalat de preus de manera que els primers 100kwh tinguin un preu bonificat per a tothom, entre d’altres mesures.

Pel que fa al nostre Govern, demanem que s’acceleri una transició energètica efectiva a Catalunya, aprofitant al màxim les renovables disponibles i ajudant a l’autoproducció tant a nivell de ciutadania com dels ajuntaments.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad