El Govern anuncia que la consulta dels JJOO serà el 24 de juliol i participaran les 9 comarques del Pirineu

 

 

Consellera Victòria Alsina: “Estem treballant de manera intensa perquè el projecte dels JJOO d’hivern sigui un model que permeti escoltar la ciutadania del Pirineu”

El Govern ha anunciat en roda de premsa que la consulta pels Jocs Olímpics d’Hivern es farà el proper 24 de juliol i participaran les 9 comarques del Pirineu. Es faran dues consultes, per una banda, la primera consulta, per la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran: “El Govern de la Generalitat ha de presentar una candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030?”, amb resposta binària. I la segona consulta, a les comarques del Berguedà, el Ripollès i el Solsonès també serà al mateix dia, però amb una pregunta diferent: “La seva comarca s’ha d’involucrar en el projecte dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030?”, també amb resposta binària.

Les consultes seran presencials i hi podran votar els majors de 16 anys que acreditin un any de residència continuada en cadascuna d’aquestes comarques.

Junts sempre ha defensat la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern. El Parlament va aprovar el passat 24 de febrer una esmena presentada a instàncies de Junts que instava el Govern a consensuar amb les comarques del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès la seva incorporació a l’àmbit territorial del procés participatiu dels JJOO. El diputat Jordi Fàbrega va defensar la moció afirmant que deixem decidir sobre els JJOO als pirinencs. No ens robeu l’oportunitat d’accelerar els canvis que necessitem”.  El passat gener la llavors portaveu de la formació, Elsa Artadi, en roda de premsa va afirmar que “des de Junts celebrem que el Govern posi en marxa un procés participatiu. El partit donarà suport a les urnes i la voluntat del Pirineu”.

La consellera Alsina ha afirmat que “El model de participació que avui presentem té com a objectiu buscar el màxim consens amb la ciutadania del Pirineu. El Govern considera que sempre s’ha de confiar en les urnes” i que “estem treballant de manera intensa perquè el projecte dels JJOO d’hivern sigui un model que permeti escoltar la ciutadania del Pirineu”. La consellera ha tornat a posar en valor la candidatura dels Jocs: “el Govern està convençut del potencial dels JJOO perquè ubica el Pirineu al món. Es farà amb criteris de sostenibilitat els quals el Govern hi tindrà un absolut compromís”.

 

Barcelona, 4 d’abril de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad