El Conseller Giró lidera l’aplicació de mesures econòmiques per mitigar la inflació provocada per la guerra a Ucraïna

 

El conseller d’Economia i Hisenda afirma que “hem congelat l’impost del CO₂, hem millorat les condicions dels crèdits de l’ICF a les pimes, hem suspès les taxes a la pesca, i millorat les contractacions d’obres públiques”

 

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, està liderant l’aplicació de mesures econòmiques per mitigar la inflació provocada per la guerra a Ucraïna. En el ple del parlament aquest matí, el consellern ha detallat els ajuts previstos davant la pujada de l’índex de preus de consum. El conseller ha destacat que “el poc marge de maniobra l’hem utilitzat per posar en marxa una sèrie de mesures econòmiques que puguin mitigar la inflació”.

La sèrie de mesures preses pel Departament d’Economia i Hisenda són:

  • Congelar la pujada de l’impost l’impost del CO2, prevista per l’any 2022 del qual sortiran beneficiats 3 milions de contribuents.
  • Augmentar l’impost a l’activitat de producció, emmagatzematge o transformació d’energia elèctrica de les instal·lacions que incideixen en el medi ambient. La recaptació addicional es destinarà a actuacions per accelerar la transició energètica.
  • Ampliar el fons de garantia a l’ICF fins a 39M€ per finançar pimes i autònoms de les empreses agràries, agroalimentàries, forestals i del sector de la pesca i l’aqüicultura de Catalunya.
  • L’ICF ampliarà 6 mesos les carències a empreses que van obtenir finançament amb les línies de préstec Covid.
  • Millorar les contractacions de les obres públiques per poder fer front a l’increment de preus.
  • El Govern reclamarà una compensació pels ingressos que deixarà de tenir per la rebaixa temporal de l’impost especial sobre l’electricitat impulsat per l’executiu espanyol calculat en 190M€.

 

A banda d’aquestes mesures, el conseller també ha demanat a la Ministra Montero incrementar el marge de dèficit de la Generalitat fins l’1% i la creació d’un fons extraordinari per compensar l’impacte de la guerra a Ucraïna sobre les finances públiques, que se situa en uns 750M€.

 

Barcelona, 6 d’abril de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad