El Departament de Recerca i Universitats, liderat per Gemma Geis, triplica el pressupost anual destinat a l’aprenentatge de les terceres llengües dels universitaris

 

 

La  quantia d’ajuts passarà dels 330.000 euros als 900.000 euros. L’objectiu és garantir l’equitat i l’igualtat d’oportunitats en l’accés a l’aprenentatge per revertir les desigualtats en el nivell d’idiomes dels universitaris 

 

La conselleria d’Universitats i Recerca, liderada per la consellera Gemma Geis, triplica el pressupost anual per a l’aprenentatge de les terceres llengües dels universitaris. D’aquesta manera, els ajuts del programa Parla 3 passen dels 330.000 euros del 2021 als 900.000 euros del 2022, destinats a promoure la formació i l’acreditació de les terceres llengües entre l’estudiantat universitari. Una part d’aquests ajuts, 330.000 euros, ha anat destinat al curs actual 2021-2022, i la resta, els 570.000 euros aniran al curs 2022-2023. La convocatòria del programa Parla 3 ja està oberta i es poden sol·licitar fins al proper 31 d’agost.

L’objectiu és garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’aprenentatge per revertir les desigualtats en el nivell d’idiomes de l’alumnat universitari. La mesura s’emmarca dins el Pla per a la millora de les competències en terceres llengües del sistema universitari de Catalunya, consensuat amb totes les universitats. El Departament alerta que un 20% dels estudiants que fan les PAU no supera la prova d’anglès.

A més d’aquestes ajudes, Recerca i Universitats també preveu uns ajuts per als estudiants amb condicions socioeconòmiques més desfavorables, que passen del 350 euros als 600 euros. També s’incrementa la quantitat per afrontar el pagament de la matrícula per a les proves d’acreditació del nivell B2, que passa dels 50 als 75 euros.

A banda, el Departament contempla incrementar el nombre de llengües que poden ser objecte de consecució com a tercera llengua a les universitats per posar en valor la riquesa plurilingüe de Catalunya i reforçar la funció social de les universitats.

 

Barcelona, 6 d’abril de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad