La consellera Geis i el conseller Argimon anuncien l’augment de gairebé 600 places al grau d’Infermeria pel curs vinent

 

 

Per primera vegada el nombre de places a preu públic (1.380) superarà el de l’oferta privada (1.365)

 

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han anunciat conjuntament en un acte l’augment de gairebé 600 places al grau d’Infermeria pel curs vinent 2022-2023. D’aquestes 561 places, 435 són públiques i 126 privades. Per primera vegada el nombre de places a preu públic (1.380) serà superior al de l’oferta privada (1.365). Aquest anunci és fruit de la col·laboració conjunta entre els departaments de Salut i el de Recerca i Universitats per donar resposta a l’alta demanda d’aquests estudis a Catalunya i al dèficit de personal infermer.

La consellera Geis ha destacat que d’aquesta manera el Departament està complint un compromís, ja que “quan vam començar la legislatura ens vam comprometre a incrementar significativament el nombre de places del grau d’Infermeria i ho hem aconseguit”. La consellera ha subratllat que aquest augment també vetlla per l’equitat i la igualtat d’oportunitats i, per aquesta raó, “el 80% de les noves places són a preu públic i, per primera vegada, l’oferta pública de places d’infermeria supera les places privades i seguim treballant per ampliar l’oferta a preu públic els propers anys”. L’augment de places estarà repartit per tot el territori: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Igualada, Vic, Tortosa i, a més, s’està treballant per crear una nova unitat docent al Pirineu.

Per altra banda, el conseller Argimon ha agraït el compromís i l’esforç del Departament de Recerca i Universitats, amb la seva consellera al capdavant. El titular de Salut ha assegurat que aquest esforç garanteix “un sistema universitari connectat i compromès amb la salut, perquè nosaltres necessitem professionals de la salut. Avui és un gran dia”.

L’increment de places en els estudis d’Infermeria respon a diversos factors que l’emergència sanitària provocada per la COVID19 ha evidenciat encara més els darrers dos anys. Catalunya pateix un dèficit estructural de personal infermer que feia necessari ampliar el nombre de places públiques en les universitats catalanes.

 

La distribució de les noves places es farà de la següent manera:

  • UB: 140 (80 a l’Hospitalet de Llobregat i 60 a Barcelona).
  • UAB: 140 (70 a Badalona i 70 a Sabadell).
  • Universitat de Lleida (UdL): 80 (40 a Lleida i 40 a Igualada).
  • Universitat de Girona (UdG): 60.
  • Universitat Rovira i Virgili (URV): 15 (8 a Tarragona i 7 a Tortosa).

 

Pel que fa a les universitats privades:

  • Centre adscrit de la UB a Sant Joan de Déu: 60 noves places.
  • Universitat Internacional de Catalunya (UIC): 30.
  • Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC): 36 (18 a Vic i 18 a Manresa).

 

22 d’abril de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad