Roda de premsa el dia de Sant Jordi devant la carpa de Junts per Castellar del Vallès

 

 

Junts per Castellar proposa la construcció d’una nova residència pública a Castellar

 

Davant els canvis demogràfics observats en els darrers anys que impliquen un increment del nombre de persones a Castellar en situació de dependència i semidependència i enfront de l’oportunitat que el nostre Ajuntament lideri un nou projecte per a una residència pública sol·licitant fons europeus i valent-se, si és necessari, de fons propis als quals normalment no podria accedir per donar sortida a tota aquesta demanda (romanents de tresoreria de l’Ajuntament provinents d’exercicis anteriors que ens obligaran a transferir al govern espanyol un cop s’aixequi la suspensió de la llei de la despesa), des de Junts per Castellar constatem la necessitat urgent que l’Ajuntament elabori un projecte per una nova residència pública a Castellar amb centre de dia.

 

En converses amb el Departament de Drets Socials del Govern de la Generalitat (Junts), hem sigut coneixedors que en els mesos vinents es publicaran les bases d’una convocatòria per sol·licitar fons europeus Next Generation EU per a la construcció de noves residències i centres de dia per a persones en situació de dependència i semidependència. Si bé la consecució d’aquests fons no està garantida (són convocatòries de lliure concurrència), Castellar no pot perdre aquesta oportunitat històrica. És en aquest sentit que és urgent que l’Ajuntament posi fil a l’agulla com abans millor i comenci l’elaboració d’un primer projecte que ens permeti poder-hi concórrer.

 

Amb aquest objectiu, des de Junts proposem la creació amb urgència d’un grup de treball integrat per tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament, agents socials i entitats representatives de la gent gran del nostre municipi, d’entre d’altres, per nodrir l’elaboració d’aquest projecte de l’experiència i les aportacions de tots els actors rellevants pel desenvolupament d’aquest nou projecte.

Castellar del Vallès 23 d’abril del 2022

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad