El vicepresident Jordi Puigneró porta el projecte AINA a Nova York

 

Aquesta matinada una de les pantalles de Times Square ha mostrat al món el projecte sota el lema “IT’S TIME THE INTERNET SPEAKS CATALAN” 

 

El vicepresident Jordi Puigneró ha portat el projecte AINA a Times Square, Nova York. Des del bell mig de Manhattan, durant un dia ha aparegut en una de les pantalles gegants de Times Square una imatge amb un “It’s time the Internet speaks catalan” per presentar el projecte AINA, que té per objectiu que les màquines entenguin i parlin el català i que ja ha captat 1,7 milions de veus. L’acció pretén reivindicar el català com a llengua de futur en el món digital i està emmarcada en els actes de Sant Jordi de la comunitat catalana a Nova York.

El vicepresident Puigneró en declaracions a la premsa ha insistit que “ara més que mai, el català necessita ser defensat com a llengua d’ús a Internet i a l’àmbit digital. Ho hem fet a la Catalunya Nord, a ses Illes, al País Valencià i avui hem volgut cridar al món que darrere el català hi ha 11 milions de parlants”. El titular de Polítiques Digitals ha reivindicat el projecte AINA per defensar el català: “no tenim les eines d’un estat per defensar la llengua, però tenim la voluntat i la capacitat de crear projectes com AINA. Tenim una llengua pròpia i una cultura universal que ha de poder tenir el seu espai, també, en el món digital”.

 

 

Amb la col·laboració de Ràdio Amèrica Barcelona, el vicepresident ha pogut presentar el projecte AINA a la Catalunya exterior en un programa especial realitzat des de Nova York i amb connexions en directe amb la comunitat catalana a Twitter i amb els casals catalans de Brussel·les (Bèlgica), Guayaquil (Equador), Ciutat de Mèxic (Mèxic) i La Plata (Argentina).

A mitjans del passat mes de febrer, el vicepresident Puigneró va anunciar el llançament de la campanya ‘La nostra llengua és la teva veu’ en el marc del projecte AINA amb l’objectiu de recollir el màxim de veus possible per nodrir de continguts la primera versió del corpus de veu del català, imprescindible per ensenyar les màquines a entendre i parlar la nostra llengua.

La campanya convida la ciutadania de parla catalana de totes les edats, gèneres, condicions i procedències a “donar” la seva veu a través del web projecteaina.cat, des d’on tothom pot llegir, enregistrar i validar un nombre il·limitat de frases agrupades de 5 en 5 a la plataforma Common Voice de Mozilla.

 

 

 

 

 

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad