El vicepresident Puigneró signa un acord amb l’ONU perquè les Terres de l’Ebre sigui el primer territori al món on avaluar la resiliència urbana davant els reptes globals

 

És el primer cop que l’ONU implementarà aquest programa en un territori en comptes d’aplicar-lo en una ciutat, com fins ara

 

El vicepresident Jordi Puigneró ha anunciat des de Nova York que les Terres de l’Ebre és el territori escollit per a la prova pilot que ONU-Hàbitat vol impulsar per adaptar el seu programa Global de Resiliència urbana a territoris extensos i no només a ciutats, com s’ha fet fins ara. Puigneró ha signat un memoràndum d’entesa amb la directora executiva d’ONU-Hàbitat, Maimunah Mohd Sharif. El vicepresident és aquests dies als EUA per la reunió d’alt nivell convocada per l’Assemblea General de l’ONU per a l’implementació de la Nova agenda urbana.

El Programa Global de Ciutats Resilients té l’objectiu d’incorporar la resiliència urbana en les polítiques d’urbanització sostenible. El Programa està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), l’Acord de París contra el Canvi Climàtic i la Nova Agenda urbana. Aquest prograna de Nacions Unides ajuda les ciutats, i ara als territoris, a augmentar la seva resiliència diagnosticant l’estat del seu sistema urbà davant els reptes territorials, econòmics i socials; impulsant accions, i construint coneixement conjunt amb el territori per a la formulació de polítiques.

ONU-Hàbitat i la Generalitat de Catalunya col·laboraran per adaptar la metodologia del Programa a territoris i àrees més extenses que les ciutats i que presentin reptes de resiliència urbana. El vicepresident Puigneró ha explicat que les Terres de l’Ebre són “quatre comarques amb singularitats molt diferents” i que “es tracta de veure com apliquem l’Agenda Urbana no només a una ciutat sinó a un sistema de municipis molt diferents, però interconnectats”.

El programa té una durada de 4 anys i durant el primer es treballarà en la recollida de dades i la diagnosi de la situació de les Terres de l’Ebre mitjançant el treball conjunt amb els experts de l’ONU.

 

27 d’abril de 2022.

 

 

 

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad