La conselleria de Recerca i Universitats, liderada per Gemma Geis, dona un impuls a la llengua catalana amb un augment dels ajuts per a les tesis doctorals en català

 

 

S’incrementa l’import màxim per a cada beneficiari fins als 600 euros. En l’àmbit de la recerca, la presència del català en les tesis doctorals és només d’un 10,3% del total

 

El Departament de Recerca i Universitats, liderat per la consellera Gemma Geis, augmenta els ajuts per a les tesis doctorals en català, i en la convocatòria d’enguany, els beneficiaris podran optar un import màxim de fins a 600 euros per contribuir a sufragar les despeses i les taxes administratives per a la finalització de la tesi i l’obtenció del títol de doctor o doctora. Fins ara, l’import màxim era de 500 euros.

Aquest augment s’emmarca dins l’estratègia del Departament, que ha situat des del primer moment la política lingüística com una de les seves prioritats. La convocatòria d’ajuts TDCAT 2022, estarà oberta fins el proper 2 de juny i compta amb un pressupost global de 80.000 euros.

Aquesta convocatòria respon un cop més al compromís amb l’impuls i el foment de la llengua catalana en l’ensenyament superior i en l’àmbit científic. En l’àmbit de la recerca, la presència del català en les tesis doctorals és només d’un 10,3%, enfront del 54% que es presenten en una tercera llengua (anglès).

Precisament, en el marc del Pla #enFORTimelCATALÀ, el Departament de Recerca i Universitats treballa en noves accions per impulsar les tesis en català. L’objectiu és seguir enfortint la llengua catalana dins del sistema universitari i de recerca del país, i preservar el seu paper com a llengua pròpia de les universitats de Catalunya. Un foment de la presència i l’ús del català perfectament compatible amb la internacionalització del sistema universitari i l’ús de les terceres llengües.

 

Barcelona, 3 de maig de 2022.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad