Junts aprova al Senat la proposició de llei perquè hi hagi un caixer automàtic a cada municipi

 

“Aquesta iniciativa pretén acabar amb l’exclusió financera i que tots els territoris puguin ser habitables perquè tenen les prestacions necessàries”, ha defensat Cleries

 

Junts per Catalunya ha aconseguit aprovar al Senat una proposició de llei que garanteix l’accés als serveis bancaris bàsics a través d’un servei de caixer automàtic de proximitat, amb independència del municipi de residència. La proposició de llei, que ha estat aprovada per una àmplia majoria de 246 vots a favor i 12 abstencions, pretén protegir especialment els municipis en risc d’exclusió financera, és a dir, que no disposen de caixer automàtic en el seu terme municipal. “Aquesta iniciativa vol humanitzar, vertebrar social i territorialment, fer arribar aquests serveis a tot el territori i que tots els municipis puguin ser habitables perquè tenen les prestacions necessàries”, ha defensat el portaveu de Junts a la cambra alta, Josep Lluís Cleries.

L’accés als serveis bancaris s’està convertint en indispensable i bàsic”, ha defensat Cleries. “No obstant això, les entitats financeres no han tingut la sensibilitat de rescatar les persones i els territoris mes vulnerables. S’ha produït un fenomen de deshumanització i no s’han tingut en compte les necessitats de les persones”, ha denunciat el portaveu. Cleries ha apuntat que “actualment a Catalunya hi ha 494 municipis, que representen una població de 291.000 persones aproximadament, sense oficina bancària, i 160 municipis, amb una població d’aproximadament 316.000 persones, que únicament tenen una”. D’aquesta manera, el text de la llei garanteix que el servei de caixer automàtic es presti en condicions d’accessibilitat universal, en els termes establerts en el text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social.

Per a l’execució de la llei, el text contempla que “s’elaborarà una llista provisional de municipis en risc; es farà la selecció dels espais amb les ubicacions més adequades; i finalment es farà la llista definitiva”. D’una banda, “amb una instal·lació obligatòria mitjançant requeriment previ”, i per l’altra, “les entitats financeres que no responguin a aquesta instal·lació obligatòria ho efectuarien mitjançant una execució subsidiària”. Per això últim, es crearà un fons de garantia que té per objecte finançar totes les operacions d’instal·lació, funcionament i manteniment dels caixers, finançat per les entitats financeres.

 

Madrid, 11 de maig de 2022

 

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad