Junts per Catalunya no participarà de cap reforma de la llei de política lingüística, perquè no hi ha consens i perquè no ha impedit la imposició del 25% del castellà a les aules

 

El vicepresident i portaveu de la formació, Josep Rius, afirma que “no avalarem cap mesura que suposi un retrocés” 

 

El portaveu i vicepresident de Junts per Catalunya, Josep Rius, ha comparegut en una roda de premsa extraordinària per anunciar que Junts per Catalunya no participarà de cap reforma de la llei de política lingüística per dos motius:

  1. Perquè no té consens ni polític ni del sector.
  2. Perquè no ha impedit una decisió judicial que imposa el 25% del castellà a les aules.

El portaveu ha afirmat que després de la interlocutòria del TSJC d’aquest dilluns, “ha quedat demostrat que la reforma de la llei de política lingüística no servirà per protegir la immersió”“L’únic objectiu de Junts durant aquestes setmanes ha estat consensuar mesures per intentar protegir la immersió. Per nosaltres el català és una línia vermella. No avalarem cap mesura que suposi un retrocés”, ha reblat.

Junts per Catalunya presentarà la seva proposta per fer front a la sentència judicial que imposa el 25% del castellà a les aules al Govern i posteriorment es compartirà amb la resta de formacions polítiques i entitats del sector educatiu i lingüístiques.

Rius ha defensat que Junts sempre ha demanat que les mesures que s’hagin de prendre es facin amb consens polític i del sector i amb les entitats que defensen la llengua catalana: “no es pot fer política d’esquenes a les entitats educatives i lingüístiques”.

L’endemà del 24 de març, Junts per Catalunya va posar tres condicions per donar suport a qualsevol reforma, que Rius afirma que no han estat acceptades per la resta d’integrants a l’acord:

  1. Mantenir el català com a llengua vehicular (sense dubtes interpretatius, ni lingüístics, ni jurídics)
  2. Protegir les direccions i els docents, validant els projectes lingüístics de cada centre a través del govern.
  3. Protegir la immersió lingüística i mantenir les aules d’acollida com a eina d’aprenentatge.

El portaveu ha refermat que “en la defensa del català, Junts no accepta lliçons de cap partit. I encara menys del PSC que és el partit que va retallar l’Estatut i va aplaudir una sentència del Tribunal Constitucional, que obria la porta a acabar amb la immersió. I després va evitar blindar la immersió amb la llei Celaá, feta pel PSOE i recolzada per ERC”.

 

Barcelona, 12 de maig de 2022.

 

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad