Junts demana la compareixença al Parlament de la ministra de Transports, la delegada de Govern espanyol a Catalunya i el coordinador del Pla de Rodalies per l’incompliment de les inversions a Catalunya

 

 

Mònica Sales: “Lamentem que el PSC rebutgi donar suport a un decret llei que protegeix els mestres i directors de centre davant les ingerències de la justícia espanyola”

El grup parlamentari de Junts per Catalunya  demanarà ampliar el pla de treball de la comissió del deute històric, impulsada pel mateix grup parlamentari, i sol·licitarà la compareixença de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay; i de Pere Macias, coordinador del Pla de Rodalies a Catalunya, per l’incompliment de les inversions a Catalunya.

“És una estafa continuada i premeditada. El suposat govern espanyol més progressista de la història està fent mèrits per ser el més centralista de la història”, ha denunciat la portaveu del  grup parlamentari, Mònica Sales, després que ahir la Intervenció General de l’Administració de l’Estat publiqués que l’any passat només va executar el 35,8% de les inversions previstes.

Junts vol “que donin totes les explicacions en la comissió del deute històric al Parlament perquè les seves decisions perjudiquen el benestar i el progrés dels catalans i catalanes, siguin o no siguin independentistes. Són instigadors de la pèrdua d’oportunitats al nostre país”, ha reblat Sales. 

La portaveu també ha advertit que aquells partits catalans que formen part del Govern espanyol, com el PSC i els En Comú Podem, o que li donen estabilitat parlamentària, com Esquerra, amb la investidura i amb l’aprovació dels pressupostos, també han de donar explicacions a la ciutadania. Sales ha recordat els incompliments de Pedro Sánchez: “ni taula de diàleg, ni blindatge del català amb la llei Celáa, ni llei audiovisual, ni les inversions pressupostades… És una estratègia que no funciona”. En aquest sentit, i com va expressar el president del grup parlamentari, Albert Batet, en la sessió de control de la setmana passada, la diputada ha reiterat “la necessitat de constituir una direcció estratègica de l’independentisme per consensuar una alternativa a la via del diàleg i també per fer front comú a Madrid. Hem de fer servir la nostra força i fer valer els nostres vots”.

La portaveu ha recordat que en els pressupostos de l’Estat del 2021, hi havia 2.068 milions d’euros pressupostats a Catalunya, però només n’hi va destinar 740 milions. “De cada 3 euros promesos a Catalunya, només en va arribar 1. En canvi, a Madrid, van prometre 1.134 milions i hi van invertir 2.086 milions. O sigui, per cada euro pressupostat, n’hi van arribar gairebé dos”, ha explicat. En la mateixa línia, la diputada ha recordat que “Catalunya aporta el 19% del PIB i representa el 16% de la població de l’Estat, però només rep un 9% en inversions”.

Decret llei del català

D’altra banda, Sales s’ha referit al decret llei impulsat per Junts per Catalunya i aprovat ahir pel Govern i que permetrà protegir els directors de centre i els mestres, així com “rebutjar explícitament els percentatges en l’ensenyament, perquè són pedagògicament aberrants i posen en qüestió el model d’escola catalana”.

En referència a l’enviament de les instruccions a les direccions dels centres per informar-los sobre l’aplicació del decret llei, Sales ha recordat que “des del primer dia, Junts per Catalunya vam demanar que era necessari donar les eines i la cobertura jurídica necessària als docents davant d’una justícia absolutament polititzada”.

D’altra banda, la portaveu ha lamentat “que el PSC rebutgi donar suport a un decret llei que protegeix els mestres i directors de centre davant les ingerències de la justícia espanyola. El PSC ha desatès i ha donat l’esquena a una necessitat dels docents”.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad