La consellera Cervera exigeix a l’Estat espanyol que dobli el pressupost del Bo lloguer jove a Catalunya “per donar resposta a tothom que hi té dret”

 

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha rebut 15.000 sol·licituds i alerta a l’Estat que caldrà doblar la dotació prevista per donar resposta al conjunt de joves que hi tenen dret

 

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha exigit a l’Estat espanyol que dobli el pressupost del Bo lloguer jove a Catalunya “per donar resposta a tothom que hi té dret”. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha rebut 15.000 sol·licituds i alerta a l’Estat que caldrà doblar la dotació prevista per donar resposta al conjunt de joves que hi tenen dret. La consellera ha alertat que aquest nombre de sol·licituds implicaria  “unes necessitats pressupostàries molt allunyades dels 29M€ previstos per l’Estat, que només permeten donar resposta a 9.666 joves”.

“En poques hores hem superat amb escreix la previsió que feia l’Estat pel que fa a nombre de persones sol·licitants del Bo Lloguer Jove a Catalunya. Això posa de manifest que s’han generat unes expectatives irresponsables i que els recursos que destina el govern espanyol a aquesta mesura són clarament insuficients”, ha explicat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, en el primer dia que es pot tramitar aquest ajut.

La consellera ha afirmat que “no podem generar més frustració en un sector de la població que ja pateix moltes dificultats d’emancipació i d’accés a l’habitatge” i ha denunciat que “aquest ajut és improvisat, s’ha fet de forma ràpida i sense valorar les necessitats reals dels joves”.

La titular de Drets Socials  ha estès la mà al govern espanyol per oferir l’experiència de la Generalitat en aquest àmbit, que l’any passat va tramitar 60.000 ajuts al lloguer, i la capacitat operativa que garanteixi el bon funcionament d’una convocatòria ampliada.

El Bo lloguer jove, anunciat pel Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana el mes de gener, preveu un ajut de 250 euros mensuals per pagar el lloguer per als joves d’entre 18 i 35 anys que compleixin requisits. El Departament de Drets Socials, mitjançant l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, s’ocupa del tràmit i gestió d’aquest ajut, que es pot demanar telemàticament des d’avui a les 9h al web de tràmits de la Generalitat.

 

 

 

Barcelona, 8 de juny de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad