Junts denuncia que el dèficit d’inversions de l’Estat a Catalunya és una maniobra per desacreditar l’independentisme

 

Canadell: “Pedro Sánchez té el rècord d’incompliment d’inversions en vint anys”

 

El diputat Joan Canadell ha denunciat avui al Parlament que el dèficit d’inversions a Catalunya “és una operació d’Estat, en la que col·laboren partits com PSC i Comuns i que intenta reblar el clau del discurs, que per culpa del procés, Catalunya no progressa, quan és culpa dels governs de l’Estat que no han invertit prou durant dècades”. Canadell s’ha referit a les paraules del president Puigdemont a Argelers, quan dissabte passat afirmava que l’estat “està aplicant un “a por ellos” econòmic, igual que el van fer policial i judicial”, el resultat del qual és clar en l’execució del pressupost d’infraestructures: “36% a Catalunya, 184% a Madrid”. En aquest sentit, Canadell ha remarcat que “Pedro Sánchez té el rècord d’incompliment en pressupost d’inversions en vint  anys”.

En resposta a  interpel·lació, el conseller d’Economia, Jaume Giró, ha assenyalat que tenint en compte tot el sector públic, “el percentatge d’execució de les inversions de la Generalitat és del 95,5%. Mentre que el grau d’execució de les inversions de l’Estat a Catalunya és del 35,7%. Nosaltres, el 95,5%, l’Estat, el 35,7%”. El conseller ha advertit que el que està en joc és la consolidació d’un cert model d’estat centralista, que no té dubtes a sacrificar la perifèria per enfortir la capital, governi qui governi. “Aquesta és la veritable causa dels nostres problemes de finançament”, ha sentenciat el conseller. “La golafreria de Madrid ens imposa la gana i el pa negre als altres territoris. I, en particular, a Catalunya. La voracitat de la capital només es pot satisfer amb el nostre dejuni”, ha conclòs Giró.

Defensa dels jutjats de pau

D’altra banda, el diputat Pere Albó ha defensat el model català de jutjats de pau davant l’avantprojecte de llei del Govern espanyol que està en tràmit al Congrés dels Diputats, que “és un atac directe a les competències del món local i representa la desaparició d’un element d’identitat”. En la resposta a la interpel·lació, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha demanat que es posi l’accent a mantenir aquesta justícia de proximitat.  “Allunyar les figures dels jutjats de pau significa allunyar un servei necessari i de convivència, que es presta de forma desinteressada per la ciutadania dels pobles”, ha assegurat.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad