Batet: “Hem exercit la nostra sobirania, ens hem confrontat a la justícia espanyola i hem aconseguit protegir el català a l’escola”

 

El president del grup parlamentari celebra que l’acord sobre la llengua, amb una nova llei i un decret llei a proposta de Junts, permetrà que el curs escolar comenci sense l’aplicació del 25% de castellà

 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha celebrat que el curs escolar començarà sense l’aplicació del 25% de castellà “gràcies a un esforç compartit que ha fet possible l’acord, després d’una negociació complexa”“Vam exercir la nostra sobirania, ens vam confrontar a la justícia espanyola i hem aconseguit protegir el català a les aules i el model d’escola catalana”, ha etzibat. En aquest sentit, Batet ha afirmat que el temps ha donat la raó a Junts per Catalunya, que va defensar que calia una nova llei del Parlament i un decret del Govern. “I ho celebrem. Perquè és una victòria de país”, ha afegit.

A parer seu, l’acord sobre el català “ens ha ensenyat que amb política, respecte a la sobirania i a la democràcia, és possible una negociació amb garanties sobre l’amnistia i l’autodeterminació”, tal com ha recordat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control al Parlament.

En aquest sentit, Batet ha preguntat “quin Pedro Sánchez ens trobarem per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Si farà un nou apoyaré com va fer Zapatero o respectarà la democràcia com fa el Regne Unit”. Segons el president del grup parlamentari, “mai no sabem quin Pedro Sánchez tenim al davant: el que dona suport al 155 o el del reencuentro; el que ens espia o el que reconeix que hi ha un conflicte polític; el que veta els interlocutors de Junts o el que ara demana a través de la premsa que Junts se sumi a la taula de diàleg”. En sintonia, ha qüestionat si “tenim davant el partit socialista que executa el 36% de les inversions a Catalunya o el que ha fet possible l’acord sobre el català”.

De la mateixa manera, Batet ha subratllat que “ara ens falta saber si el Tribunal Constitucional espanyol serà el mateix que va passar el cepillo d’Alfonso Guerra a l’Estatut o actuarà d’acord amb els principis democràtics, com fa, per exemple, el Regne Unit amb Escòcia”. En aquest sentit, el president del grup parlamentari ha recordat que Junts per Catalunya instarà el Parlament a expressar el seu suport al poble escocès perquè “el referèndum de l’octubre del 2023 sigui un èxit i Escòcia aconsegueixi la independència”.

Finalment, ha expressat el suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i els membres de la Mesa per protegir la sobirania del Parlament i defensar els drets de tots els diputats a la Cambra, com el diputat i conseller a l’exili, Lluís Puig.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad