Junts insta el govern a exigir a l’Estat el compliment de les recomanacions del Consell d’Europa sobre els represaliats polítics catalans

 

 

El Parlament reprova la ministra de Justícia espanyola, Pilar Llop, per mentir en seu parlamentària 

 

Junts per Catalunya ha instat el govern de la Generalitat a exigir a l’Estat espanyol el compliment immediat de les recomanacions i conclusions del Consell d’Europa sobre els represaliats polítics catalans en una moció presentada i aprovada avui a la cambra. “Ha transcorregut un any i la gran majoria de les recomanacions emeses pel Consell d’Europa han estat incomplertes per les autoritats espanyoles”, ha denunciat el diputat Josep Rius. “Un incompliment més que se suma a la llarga llista que acumula vergonyosament l’Estat espanyol respecte d’actors internacionals que han denunciat les actuacions del mateix regne d’Espanya i que no han estat ateses”, ha afegit Rius. En aquest sentit, el Parlament de Catalunya crearà un mecanisme de seguiment de l’Informe del Consell d’Europa sobre els represaliats polítics catalans a instàncies de Junts per Catalunya. “No sorprèn que The Economist i el seu Índex Global de Democràcia hagi rebaixat la qualificació de la democràcia espanyola de plena, a defectuosa. És l’únic Estat de l’Europa occidental que ha patit aquesta rebaixa en el darrer any”, ha reblat el diputat.

D’altra banda, el Parlament de Catalunya ha reprovat la ministra de Justícia, Pilar Llop, per haver mentit en seu parlamentària quan va dir que el Consell d’Europa es va oposar a l’aprovació de l’Informe Cilevics. “Els representants del PP i PSOE van pressionar per eliminar la referència a Espanya de l’informe i van impedir que es publiqués, però, malgrat tots els intents, el poden trobar publicat al web del Consell d’Europa”, ha explicat Josep Rius. “La ministra va mentir i, per tant, mereix ser reprovada”, ha conclòs.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad