Eliminen arbres del carrer Catalunya

 

 

Eliminen arbres del carrer Catalunya

Les altes temperatures que estem patint aquests últims anys, degut al canvi climàtic en el que estem immersos, ens han de fer reflexionar en la responsabilitat que tenim de com gestionar el nostres recursos per mitigar aquests efectes dins dels pobles i ciutats.

A  Castellar del Vallès, ara tenim una oportunitat d’or per intentar revertir uns graus aquestes temperatures,  que clarament veiem que van a l’alça.

S’estan reformant molts carrers amb voreres més amples,  està demostrat que els carrers amb arbrat aconsegueixen reduir fins a 2 graus la temperatura, així doncs es tracta d’augmentar la  plantació d’arbres per carrers i no només 4 arbres per fer bonic.

Ja fa anys que a Castellar,  no s’estan reposant els arbres que ja teníem i cada cop en tenim menys, des de l’equip de govern actual, ens diuen que els reposaran però a l’hora de la veritat mai no es fa del  tot, sempre en queden de pendents, i el més greu és que a molts llocs tapen el forat de l’arbre refent la vorera com si en aquest lloc mai no hi hagués hagut cap. Un clar exemple és el carrer Cerdanyola, un carrer prou ample i que de fet, en la seva reforma s’hi van plantar arbres, però de sobte els varen treure tots i es van tapar els forats, encara no entenem el perquè d’aquesta actuació, -és perquè algun veí no li agradaven i se’l va acontentar traient-los?-.

Els arbres a part de fer ombra i fer-nos més agradables  les caminades,  ens proporcionen oxigen i absorbeixen una part de la pol·lució que generen els vehicles de combustió, també actuen com a filtres dels principals contaminants atmosfèrics que tenen a veure amb la nostra salut, i aquestes són prou raons per tenir-les en compte a l’hora de pensar quina ciutat volem.

Bé doncs, estem constatant que l’equip de govern no té en compte aquestes avantatges que ens proporciona la natura, ara els hi a tocat el rebre als arbres del carrer Catalunya, un carrer que tenia prop de 100 arbres i que ara es quedarà en 4 arbres per fer bonic. Inicialment se’ns va dir que conservarien els arbres i fins i tot, irònicament, se’m va arribar a dir que havien guanyat els arbres als cotxes,  doncs bé,  ara no n’hi ha hagut prou d’ eliminar els aparcaments que també ens estan traient tots als arbres i per els espais que estan deixant només estan reposant dos o tres arbres per tram de vorera.

Des de Junts per Castellar insistim constantment en que aquesta actitud del equip de govern actual no és la correcta, que quant es reforma un carrer s’ha de preveure de deixar-lo ben endreçat, amb tota la seva infraestructura, deixar les façanes netes de cables, soterrant totes les línies de telèfon i electricitat i eliminant obstacles de les voreres, podem arribar estar d’acord  en si per ampliar les voreres cal eliminar places d’aparcament, sempre que ja s’hagi previst i hi hagi opcions d’aparcaments, si no pot ser al interior de la població doncs a l’extraradi.

En resum, com podem observar tots els castellarencs tenim un clar exemple al carrer Catalunya de tots aquets despropòsits; eliminem places d’aparcament, eliminem arbres, no soterrem les línies elèctriques, ni de telèfon, i com que s’apropen les eleccions municipals l’equip de govern està reformant molts carrers, però si ens fixem com podria  haver-se fet a com s’està fent, hi ha molta diferència.

Joan Juni

Responsable comunicació Junts per Castellar

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad