La presidenta Laura Borràs i el secretari general Jordi Turull insten les forces independentistes a respectar la presumpció d’innocència

 

 

Secretari general Jordi Turull: “No queda cap mena de dubte que la desproporció del que s’arriba a demanar és la prova més evident d’aquesta persecució”

 

La presidenta Laura Borràs i el secretari general Jordi Turull en una roda de premsa han instat les forces independentistes a respectar la presumpció d’innocència. Borràs ha defensat la seva feina al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes: “vaig fer la meva feina i la vaig fer ben feta. Molt ben feta, ja em permetran la immodèstia, i ho vaig fer al servei de la literatura” i que no pensa dimitir com a presidenta del Parlament de Catalunya. La presidenta ha afirmat que és innocent i que té dret a la presumpció d’innocència: “la presumpció d’innocència hauria de ser sagrada, però encara més en el context que estem vivint, la presumpció de culpabilitat és especialment malèvola” i ha afegit que “donar per bo que una acusació és una condemna, és una anomalia democràtica, significa fins a quin punt estem anestesiats, fins a quin punt la repressió indissimulada i sostinguda en el temps dona els seus fruits”. La presidenta ha afirmat que seguirà lluitant per defensar la seva innocència: “no he comès mai cap delicte i penso continuar lluitant fins a l’extenuació per defensar la meva innocència”.

El secretari general, Jordi Turull ha mostrat el suport total de Junts i la seva direcció a la presidenta. “No queda cap mena de dubte que la desproporció del que s’arriba a demanar és la prova més evident d’aquesta persecució”, ha afirmat. Turull ha fet una apel·lació a les forces independentistes de no caure en el parany de l’Estat i de respectar la presumpció d’innocència de la presidenta: “què més ha de passar per veure un Estat disposat absolutament a tot per fer bo allò que va sentenciar el rei d’Espanya el 3 d’octubre que a partir d’ara a Catalunya la política no la manarien les urnes, sinó les togues? Des d’aquell dia fins ara ha estat un no parar” i ha afegit que “no podem parlar d’intentar i exigir la desjudicialització de la política a base de posar catifes vermelles a la repressió política de l’independentisme”.

Tot i que la Fiscalia no sosté dos dels quatre delictes que li atribuïa el jutge, malversació i frau, la presidenta ha criticat la “desproporció” de les penes que demana la Fiscalia: 6 anys de presó i 21 anys d’inhabilitació per un càrrec públic, especialment greu tenint en compte que Borràs és professora d’universitat de professió. “Després de suportar l’etiqueta de corrupta, lladre i malversadora de diners públics, la fiscalia diu que no hi ha indicis per mantenir l’acusació de malversació ni la de frau. Però ja he estat sentenciada per aquests dos delictes”, ha reblat.

El secretari general ha afirmat que la dignitat del Parlament es fa valdre a base de no tenir un Parlament “al gust de les clavegueres de l’Estat, la policia patriòtica, jutges que s’inventen proves” i ha sigut contundent dient que “el moment és d’emergència democràtica”“Borràs no ha de deixar de ser presidenta perquè ho vulguin aquestes males arts”, ha reblat.

A més, Turull ha mostrat el suport també al president Carles Puigdemont i els consellers Toni ComínLluís Puig i Clara Ponsatí després de conèixer l’informe de l’advocat general del TJUE: “com Puigdemont, no ens rendirem ni tampoc acceptarem cap d’aquestes dreceres enverinades que proposen alguns líders polítics socialistes i del govern central. No ens rendirem fins aconseguir la justícia a nivell europeu”.

 

Barcelona, 14 de juliol.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad