Junts per Catalunya fa una crida a mobilitzar-se per la Diada perquè sigui un èxit

 

El portaveu Josep Rius afirma que “la Diada no és moment de partidismes ni d’exclusions, és moment d’unitat i de mobilització.Per això fem una crida a tothom a que hi assisteixi, perquè sigui de nou un èxit com en els darrers anys”

 

Junts per Catalunya anima a la ciutadania a mobilitzar-se per la Diada. En roda de premsa, el portaveu i vicepresident de la formació, Josep Rius, ha afirmat que “la Diada no és moment de partidismes ni d’exclusions, és moment d’unitat i de mobilització. Per això fem una crida a tothom a que hi assisteixi, perquè sigui de nou un èxit”. D’aquesta manera, els membres de Junts participaran a la mobilització d’aquest diumenge, que arriba a les portes dels cinc anys del referèndum de l’1 d’octubre. En aquest sentit, ha posat èmfasi en què la mobilització ciutadana “és una eina imprescindible per avançar cap a la independència, juntament amb l’acció política i institucional”.

 

ACORD DE GOVERN

El portaveu ha tornat a insistir en que Junts “reitera la necessitat de donar compliment a l’acord de legislatura signat amb Esquerra Republicana”Rius afirma que l’acord des del punt de vista de la gestió del govern ha funcionat en el primer any de vida, però des del punt de vista del procés cap a la independència, no. Sobre l’estabilitat del govern, el portaveu ha afirmat que “la millor manera de garantir l’estabilitat és donar compliment a l’acord”.

En la línia del que es va anunciar en roda de premsa la setmana passada, Rius ha afirmat que “creiem que en el debat de política general que es celebrarà al Parlament a finals de setembre és un bon moment per plasmar que s’està complint l’acord de govern”.

El president Aragonès va demanar propostes a Junts. Les propostes de Junts ja figuren al text de l’acord de govern:

  1. Constitució de l’espai de direcció estratègica.
  2. Coordinació a Madrid.
  3. passar de la taula de diàleg a un procés de negociació en base a l’autodeterminació i l’amnistia.

 

PRESIDENTA BORRÀS

Junts per Catalunya no pensa presentar cap candidat alternatiu a presidir el Parlament, perquè “seria blanquejar la vulneració de drets i la violació de la presumpció d’innocència”, ha afirmat Rius, que ha afegit que si hi ha una situació d’interinitat qui ho ha de resoldre son PSC, ERC i CUP.  Davant la decisió presa per aquests partits de suspendre Laura Borràs com a presidenta del Parlament, l’executiva de Junts ha acordat dur a terme dues accions:

  • Els equips jurídics estan estudiant la presentació d’un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional, com a tràmit necessari per portar el cas Borràs al Tribunal Europeu dels Drets Humans. Obrim la via internacional.
  • Demanar una reforma exprés del reglament del Parlament de Catalunya. En base a la resolució de l’ONU que diu que no es poden suspendre diputats abans de ser jutjats.

 

RESOLUCIÓ DE L’ONU

I precisament sobre la resolució de l’ONU, l’executiva de Junts ha ratificat la voluntat de presentar al Congrés dels diputats una proposició de llei per la derogació de l’article 384bis de la llei d’Enjudiciament Criminal, que permet a jutges d’instrucció suspendre les funcions a càrrecs públics.

“Creiem que aquesta és la millor manera que l’estat espanyol compleixi el dictamen de la comissió de drets humans de l’ONU, que denunciava que s’havien vulnerat els drets de Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras i Raül Romeva”, ha afirmat Rius. Per ara, les respostes que ha donat el govern espanyol davant el dictamen són “decebedores”, sobretot “el silenci” del president Pedro Sánchez, ha destacat el portaveu.

 

Barcelona, 5 de setembre de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad