Batet: “President Aragonès, si no hi ha concrecions i garanties sobre el compliment de l’acord d’investidura, li demanarem que se sotmeti a una qüestió de confiança”

El president del grup parlamentari fa una crida a recuperar l’esperit de l’1 d’Octubre per avançar cap a la independència

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que si no hi ha concrecions i garanties sobre el compliment de l’acord d’investidura, se sotmeti a una qüestió de confiança al Parlament. “És una qüestió de radicalitat democràtica”, ha defensat durant el Debat de Política General. En aquest sentit, ha recordat que el president Puigdemont es va sotmetre a una qüestió de confiança fa sis anys. “Aquella qüestió de confiança va permetre una cadena de confiances que va ser un èxit, que va fer possible l’1 d’Octubre i d’on en va sorgir la declaració d’independència del 27 d’Octubre”.

Prèviament, Batet ha exigit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, claredat sobre el compliment de l’acord d’investidura. “Volem saber si pensa complir o no els tres punts de l’acord sobre la direcció estratègica de l’independentisme, la coordinació institucional a Madrid, i la taula de diàleg”, ha preguntat.

A parer seu, “fer política requereix negociar, fer bona política implica respecte democràtic i complir els acords”.

Batet ha recordat que el president Aragonès “no pot oblidar que és president d’un govern de coalició. I tampoc pot oblidar que és president fruit d’un pacte de legislatura amb uns acords molt clars”. “Vostè és president perquè té el suport de 74 diputats, perquè va adquirir compromisos amb aquests 74 diputats. No pot actuar amb unilateralitat”, ha remarcat.

D’altra banda, el president del grup parlamentari ha fet una crida a recuperar l’esperit de l’1 d’Octubre per avançar cap a la independència. “Vam guanyar perquè hi havia un objectiu compartit, un full de ruta conjunt i una cadena de confiances que va ser un èxit”, ha assenyalat. “La força de la gent va derrotar la força bruta de l’Estat. La gent hi és i hi serà encara més si tracem un rumb clar, creïble i compartit per avançar cap a la independència”, ha recalcat.

Batet també ha advertit que “l’alternativa a la independència és la decadència”. “Cada dia hi ha un motiu més per marxar de l’Estat espanyol. No hi podem viure ni amb dignitat, amb llibertat i amb la nostra identitat”, ha subratllat.

En aquest sentit, Batet ha interpel·lat el president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, sobre la situació a Rodalies, l’incompliment de les inversions o el dèficit fiscal com a exemples clamorosos dels greuges per part de l’Estat espanyol, “que tracta tots els catalans com a ciutadans de segona”“Senyor Illa, l’agenda del retrobament és l’agenda de l’empobriment”, ha reblat.

 

Necessitem i volem ser un estat

El president del grup parlamentari de Junts ha assegurat que el context econòmic i social accentua “la necessitat d’exercir la nostra sobirania per disposar de tots els instruments i de la capacitat decisòria per encarar els reptes que tenim per davant. Per això, necessitem i volem ser un estat”.

En aquest sentit, el diputat ha reivindicat la feina dels consellers de Junts per Catalunya al Govern, que “treballen amb la gestió del dia a dia de manera eficient i solvent, però també amb mentalitat d’impulsar totes aquelles iniciatives que ens acostin més a la sobirania i ens allunyin de la dependència de l’Estat”.

En l’inici de la intervenció, Batet traslladat tot el suport a la presidenta Laura Borràs, “que avui i li pertocaria presidir aquest Debat de Política General des de la Mesa”. Així mateix, ha desitjat la sort a la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, que demà afronta un judici “per haver plantat cara a l’extrema dreta”.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad