La militància de Junts per Catalunya votarà sobre si seguir o no al Govern en una consulta que se celebrarà els propers dies 6 i 7 d’octubre

 

Junts aprova per unanimitat fer arribar al president Aragonès una proposta amb concrecions, garanties i terminis per fer complir l’acord de govern: la unitat estratègica, la negociació sobre l’amnistia i l’autodeterminació i la coordinació a Madrid

 

La presidenta Laura Borràs i el secretari general Jordi Turull en roda de premsa han anunciat els acords en els quals ha arribat l’executiva de Junts per Catalunya.

La presidenta Laura Borràs ha anunciat que la militància votarà els propers dies 6 i 7 d’octubre sobre si seguir al Govern o no. Borràs ha afirmat que “tenim un màxim respecte pels nostres afiliats, que són els que prenen les decisions transcendents”. La presidenta també ha anunciat que durant l’executiva del proper dilluns també s’acordarà la formulació de la pregunta, en funció del resultat de la negociació amb el president Aragonès. “La resposta serà clara”, ha afirmat Turull.

Per altra banda, Turull ha anunciat que “hem aprovat per unanimitat fer arribar al president Aragonès la proposta amb concrecions, garanties i terminis per fer complir l’acord de govern: la unitat estratègica, la negociació sobre l’amnistia i l’autodeterminació i la coordinació a Madrid”.

“D’aquí a diumenge al vespre no tenim altra feina que intentar posar-nos d’acord amb això. Nosaltres li farem arribar al president això i a partir d’aquí ens posem a la disposició per intentar veure si és possible aquest acord”, ha afirmat el secretari general. “Ens juguem molt al que pugui passar en aquestes properes 48 hores” i ha afegit que “estem en una cruïlla”.

El secretari general ha valorat positivament el transcurs de la reunió de l’executiva: “els membres de l’executiva han intervingut de manera molt determinada, moguts cadascú pel que entenen que és el millor pel país i pel procés d’independència de Catalunya. És un orgull formar part d’aquesta organització”. El partit ha donat tot el suport al vicepresident Jordi Puigneró durant l’executiva. Turull ha afirmat que “hem expressat tot el suport unànime al vicepresident Puigneró per la seva tasca al Govern amb solvència, lleialtat i ambició”. En aquest sentit, la presidenta Laura Borràs també ha mostrat el seu suport afirmant que “no proposarem cap altra persona per ocupar la vicepresidència i la conselleria de Polítiques Digitals. La lleialtat i la dedicació del vicepresident Jordi Puigneró al govern han estat inqüestionables”.

“Aquest acord de Govern és el que hem demanat sempre que es complís”, ha refermat la presidenta. I sobre la qüestió de confiança plantejada al president Aragonès, la presidenta Borràs ha afirmat que “la pregunta no es si retirem o no la qüestió de confiança, nosaltres demanàvem unes concrecions i garanties, ara les fem arribar de manera clara i diàfana, amb terminis”.

 

Barcelona, 29 de setembre de 2022.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad