Bon Nadal i bon any nou

 

Estem a les portes de les festes de Nadal, unes festes que activen tota l’activitat comercial i cultural dels nostres pobles i ciutats. Com és costum, ja fa unes setmanes que molts dels nostres carrers llueixen engalanats i il·luminats, especialment els més comercials, cosa que ajuda a impulsar les vendes dels comerciants. Les darreres fires i campanyes promogudes per les associacions de comerciants del nostre municipi ens conviden a descobrir tota l’oferta que tenim al nostre abast. Fruit de la feina del teixit comercial local, fent una aposta decidida per la qualitat i les virtuts del consum de proximitat, cada vegada és més innecessari desplaçar-se a altres municipis per anar de compres, com passava abans. En un món en què el comerç electrònic guanya terreny a una velocitat vertiginosa, ara més que mai s’ha d’apostar pel valor diferencial que ens ofereix el comerç local: proximitat, atenció personalitzada, qualitat, etc. A més, la decisió de consumir localment comporta un seguit d’externalitats molt positives, ja que tota aquesta activitat contribueix a generar riquesa i feina pels nostres convilatans.
Però també ens queda molta feina per fer. Des de Junts per Castellar tenim molt clar que tenim molt marge de millora perquè Castellar esdevingui un veritable pol d’atracció comercial. Per posar un exemple, en el marc de l’època nadalenca, tenim una de les millors Exposicions de Pessebres de Catalunya, que tinc l’honor de presidir des de fa 5 anys. La majoria de visitants, uns 5.000, són de fora del nostre municipi i gran part d’aquests venen a veure l’exposició i marxen sense ser conscients de tot el que els pot oferir Castellar. Hem de saber aprofitar la tirada extraordinària que té aquesta activitat cultural, tan important pel nostre municipi i de la qual se’n fan ressò cada any als informatius de TV3, i generar sinèrgies amb tota l’activitat cultural, gastronòmica i comercial del nostre municipi. Com aquest exemple en podem trobar molts més sobre els quals estem treballant i que anirem explicant durant els pròxims mesos en vista de les properes eleccions municipals.
Per acabar aquest article, us vull desitjar un bon Nadal i bon any nou d’esperança i llibertat amb un fragment de Miquel Martí i Pol: “Vinc a dur-te amb la veu un cant d’esperança que ens empenyen designis de goig i llum, vinc a dur-te amb el cor l’espai que ens reclama si amb mi vols compartir.”

Joan Juni
Alcaldable de Junts per Castellar

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad