COMBATRE LA MULTIREINCIDÈNCIA DELICTIVA

La inseguretat ciutadana és la sisena preocupació de la ciutadania de Catalunya. Han estat moltes les veus que han llançat una crida d’auxili per posar solucions urgents al problema dels delinqüents multireincidents que posen en perill la seguretat ciutadana.

Hem vist també com nombrosos i diversos municipis veuen posada en entredit la convivència per part de delinqüents habituals. Molts d’aquests municipis han aixecat la veu per demanar actuacions i posar solucions.

El passat juliol de 2022 es va aprovar al Congrés dels Diputats una reforma de l’article 234.2 del Codi Penal per tal de donar una resposta adequada als casos de multireincidència en furts, ja que fins aleshores només es tenien en compte aquells que superessin els 400€. Aquesta reforma, després de més d’un any en vigor, no ha demostrat ser efectiva, el problema principal és la incapacitat del sistema judicial de donar resposta de forma àgil a casos com aquests. L’increment d’efectius policials es mostra ineficient si la justícia no és capaç de donar recorregut sancionador a les actuacions dels cossos i forces de seguretat. Els cossos policials s’acaben desmotivant i la sensació de desemparament del món local és creixent.

S’ha de dir que Castellar continua sent un dels municipis amb més de 10.000 habitants amb un dels índexs de criminalitat més baix de Catalunya, durant el primer semestre del 2023 l’índex ha estat de 8,8 delictes per cada miler d’habitants, molt per sota de Sabadell (21) o Barberà (24,6).

Tot i això, el grup municipal de Junts proposarà en aquest proper ple una moció per l’adopció d’acords i no permetre que la impunitat dels delictes continuï imposant-se.

 

Olga Arpal Marco

Regidora de Junts per Castellar

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad