President Puigdemont: “El 12M Catalunya no pot ser un flotador del PSOE, nosaltres no hem vingut a reflotar el PSOE, hem vingut a aixecar Catalunya”

El cap de llista de Junts+ assegura que “no volem ser còmplices d’una aixecada de camisa als catalans” en un acte amb el món local a la Catalunya Nord

El president Carles Puigdemont ha assegurat que el 12 de maig “Catalunya no pot ser el flotador del PSOE” i per això ha defensat que “no hem vingut a reflotar el PSOE, hem vingut a aixecar Catalunya, no hem vingut a reflotar un partit que s’enfonsa. Quan Salvador Illa diu girar full, vol dir abaixar la persiana”.

El cap de llista de Junts+ ho ha dit en un acte amb amb alcaldes, regidors i membres del partit de tot el territori al poble de la Catalunya Nord d’els Banys i Palaldà.

El president ha assegurat que només Junts és capaç de dir no a Pedro Sánchez, i que Illa prioritza els interessos del partit abans que Catalunya: “algú que ha permès que treguin els diners dels catalans i els posin a la butxaca dels madrilenys creu que ens defensarà?”, ha preguntat.

En la mateixa línia, Puigdemont ha assegurat que “cal saber dir que no”, per això ha insistit que Junts no votarà a favor del pressupost espanyol si no corregeix l’infrafinançament: “no podem ser còmplices d’un dels principals problemes que tenen els veïns i veïnes, l’espoli, una aixecada de camisa. No volem ser còmplices d’una aixecada de camisa als catalans”.

“Cal un nou començament per evitar que la nació desaparegui. A part de les receptes clàssiques, el que cal és lideratge, coratge, determinació, resiliència, autoestima de país i moral de victòria”, ha assegurat el president, que ha fet una crida a abandonar el “derrotisme”, perquè “ens volen condemnar, perquè saben que desmobilitzant i desanimant amb la gent, el país és menys exigent”.

A més a més, el president ha defensat que “ningú no ens ha de donar cap lliçó sobre què és saber gestionar. No ens poden dir que no ens preocupen dels problemes de la gent. Sabem els noms i els cognoms de la gent que té problemes”, En aquest sentit ha carregat contra Illa assegurant que “un exministre de sanitat amb la pitjor gestió sanitària d’Europa no pot parlar de gestió”.

Per altra banda, el secretari general Jordi Turull ha reclamat que cal lideratge davant les institucions catalanes per fer front a reptes tan importants com la sequera: “tant si sou de Junts com si no ho sou, des dels municipis sobretot reclameu lideratge i fermesa al capdavant de la Generalitat i no algú que passi la patata calenta als ajuntaments amb temes com la sequera. El 12 de maig Catalunya necessita algú que no amagui els problemes”.

Finalment Turull ha fet una crida a votar aquestes eleccions “per Catalunya, per la nació, pel prestigi, pel lideratge, per l’autoestima, tothom a votar el president Puigdemont”.

En l’àmbit local, el president del grup municipal de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que “hem de guanyar. Hem de ser llestos, guanyar i governar. No ens podem permetre que ens facin un Collboni, com a Barcelona. Per això hem d’anar tots units i tenir les idees clares”.

Per part del territori han parlat Jaume Casañas, tinent d’alcalde de Cunit; Assumpció Castellví, alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; Albert Castells, alcalde Vic; Míriam Lanero, alcaldessa de la Jonquera; Ricard Pérez, alcalde d’Oliana; Jaume Pané, alcalde de Preixana; Joan Solà, alcalde de Riner i president de Micropobles; Mònica Gallardo, cap de llista a Sitges i presidenta del Consell Comarcal del Garraf; Marc Buch, alcalde de Calella; Natàlia Figueras, alcaldessa de Maçanet de la Selva; Violant Cervera, portaveu de Junts a la Paeria de Lleida; Jordi Bou, alcalde del Papiol; Laura Martinez, alcaldessa de Vilassar de Mar; Jordi Sendra, cap de llista per Tarragona; Josep Maria Vallès, alcalde de Sant Cugat; l’Arnau Rovira, l’alcalde de Manlleu i president del Consorci del Ter; Carles Valls, alcalde de Balenyà; i Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell.

Els Banys i Palaldà, 20 d’abril.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad