President Puigdemont: “Hem de concentrar el vot en l’única candidatura capaç de governar, perquè l’abstenció i la divisió independentista ajudaran a fer Illa president”

El cap de llista per Junts+ ha avisat que “o posem el país amb un tripartit amb un president que anirà a Madrid a rebre instruccions, o posem Catalunya en mans d’una força política liderada per un president que vagi a Madrid a donar instruccions i que planti cara quan li diguin que no”

 

El president Carles Puigdemont ha fet una crida a votar la candidatura de Junts+ perquè és “l’única amb opcions reals de guanyar i governar” i ha alertat que “l’abstenció i la divisió independentista ajudarà Illa a ser president”

En aquest sentit, el cap de llista ha situat aquestes eleccions en una tria entre dues opcions: “o posem el país amb un tripartit amb un president que anirà a Madrid a rebre instruccions, o posarem Catalunya en mans d’una força política liderada per un president que hi vaig a donar instruccions i que planti cara quan li digui que no”.

Junts+ ha reunit avui 1.200 persones en l’acte de campanya a Argelers, un fet que el president ha destacat assegurant que la seva candidatura és l’única capaç d’aplegar tanta gent i fer tants quilòmetres per anar a un míting. Puigdemont ha defensat que “el dia 12 serem molts als que direm a Espanya i al món que a nosaltres sí que ens interessa el futur de Catalunya, no el futur d’un partit polític o d’una persona, ens interessa el futur dels fills i filles, ens interessa la independència del país perquè és l’única manera d’assegurar la supervivència de la nació catalana”.

En la mateixa línia, Puigdemont ha retret també que amb els socialistes al govern mai s’ha acabat amb el dèficit fiscal, davant d’això ha fet un avís: “no aprovarem ni un sol pressupost espanyol que no reverteixi el dèficit fiscal”“Les famílies dels catalans ens tracten de segona mentre cada any les famílies de Madrid les tracten com a ciutadans de primera”, ha lamentat.

En el discurs el president ha defensat també que “volem gestionar nosaltres el repte demogràfic, volem la delegació de les competències d’immigració per tenir una política nacional, perquè Espanya ho gestiona molt malament” i ha avisat que “això no ho resoldrà el PSOE ni el seu delegat”, perquè “ells sempre trien Madrid per davant de Catalunya i el dia 12 els direm que Catalunya no serà el flotador del PSOE”.

Per la seva part, la presidenta Laura Borràs ha tret pit que “no hem desistit” i que malgrat les crítiques “els ultres ens han acusat de tot, els companys de viatge ens han retret de tot, però hem resistit”“Cal resistir, estem resistint, però cal anar més enllà”, ha assegurat. Per això ha demanat una victòria contundent del president Puigdemont el 12 de maig. 

Al seu torn, la portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha destacat aquesta resiliència de Junts, posant d’exemple el que ha aconseguit el partit amb només set diputats, com l’amnistia o el català oficial a la cambra espanyola. La portaveu, contestant les paraules que ahir deia el president, ha assegurat que “president, contestaré una pregunta que vas fer ahir: no. No volem un president de Catalunya que vagi a rebre instruccions a Madrid. En volem un que si ha d’anar a Madrid sigui per donar instruccions. Perquè ara toca Catalunya. O Catalunya o Catalunya. O Puigdemont o Puigdemont. Perquè el 12 de maig es tracta de perdre el país o d’aixecar-lo”. 

Per la seva part, el conseller i número tres de la llista per Barcelona, Josep Rull, ha asegurat que “Salvador Illa no ens pot parlar de bona gestió, perquè el PSC que va deixar les finances de la Generalitat arrasades el 2010, encara estem pagant concessions de la línia 9 del metro, això és bona gestió del PSC? Que no ens vinguin a donar lliçons”. Davant d’això ha destacat la bona gestió del govern del president Puigdemont.

La candidata i exconsellera de Justícia Lourdes Ciuró, ha defensat que “quan diem que Catalunya necessita un bon govern, també parlem de justícia i de seguretat, perquè són els pilars que aguanten els drets i els deures de tota la ciutadania de Catalunya. I per fer-ho, què millor que la llengua pròpia per a defensar-nos? Treballarem perquè el català ocupi l’espai que li toca”.

El conseller Lluís Puig ha fet un discurs més emocional i ha agraït el suport de la gent: “l’escalf que estem sentint avui és el mateix que hem sentit durant els darrers últims 6 anys i mig”.

Per la seva part, l’alcaldessa de la Garriga i presidenta de l’ACM, Meritxell Budó, ha posat en valor la mobilització de les persones que han vingut avui a Argelers: “els Vallesos necessitem recuperar la nostra identitat. Malgrat els intents de l’alcalde Collboni de desdibuixar-nos en un àrea metropolitana enorme que a ell li interessa i que deixaria Catalunya a dues velocitats i la dividiria. No ho permetrem. Hem de capgirar la situació i el 12 de maig tenim la possibilitat de fer-ho”.

I finalment el candidat Joan Canadell ha destacat la quantitat de gent que ha vingut avui a Argelers: “aquest és el tercer acte que fem a Argelers. El divendres amb el Baix Camp, érem 600 persones. El dia següent, amb el Baix Llobregat i el Barcelonès, érem 650 persones. I avui, amb els dos Vallès som més de 1.000 persones!”. En la seva intervenció, el candidat també ha exposat que  “cal ajudar les empreses catalanes a ser referents mundials en el seu sector; un govern que ajudi amb la formació professional; una fiscalitat justa d’acord amb allò que paguem i rebem; i un govern que vetlli per les infraestructures que necessiten les empreses i els treballadors” i ha assegurat que això només ho pot fer el president Puigdemont.

Argelers, 28 d’abril.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad