El programa de Junts+

Una de les coses que segurament sorprenen en veure el programa de Junts+, i que alhora explica el sentit més profundament compromès del projecte, és que inclogui explícitament i com a eixos vertebradors els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030. En vam parlar la setmana passada i també en altres ocasions. Aquests objectius concreten el que els països moderns, amb visió de futur i responsabilitat volen ser de cara al 2030. La situació en què ens trobem, però, no podia ser més decebedora. Perquè literalment cada dia que passa ens allunyem més de la fita.

Es pot confondre si entenem només que parlem de Medi Ambient i energia neta. És això, però també molt més. Perquè desenvolupar polítiques al respecte és poder tenir aigua de qualitat, energia suficient i econòmica, tot amb el màxim respecte per la Natura i a preus justos. I això és possible, garantint que tothom hi pugui tenir accés pagant el que toca, només.

Aquesta sostenibilitat s’ha de reflectir totalment a les nostres ciutats i pobles. Les administracions han de complir, i a la seva mà hi ha les eines per a facilitar-ho. Actualment, no és així, no es fa ni s’ha fet la feina, i com hem dit en altres ocasions, ho estem patint, amb la manca d’aigua, els preus dels serveis, dels aliments i articles de primera necessitat, per citar-ne alguns exemples.

Com contemplen els ODS 2030, també hi compten un consum i una producció responsables, la indústria, la innovació, les infraestructures, apostar pel treball digne i el creixement econòmic, totes qüestions indispensables i que han d’estar subratllats a l’agenda. El Govern de Catalunya, amb un funcionament més dinàmic i menys burocràtic, ha de facilitar les coses a particulars i a empreses. Per a això la nostra administració ha de disposar de les competències, ser forta, i no dependre de les instruccions de ningú. Ha de poder disposar de la nostra recaptació i executar allò que és necessari per al territori. Ara no s’està fent, només cal veure les infraestructures que tenim tot i els diners que aportem.

Aquesta és l’única manera de poder donar compliment als compromisos, també amb el benestar i la salut, l’educació de qualitat i l’erradicació de qualssevol tipus de desigualtats, qüestions totes respecte a les quals sabem que estem en llindars desastrosos.

Aquest és el projecte que Junts+ recull en el seu programa i que podeu trobar íntegre a la nostra web. Un full de ruta molt ampli impossible de resumir aquí i del que només podem apuntar els eixos essencials. La fita és desencallar els nostres potencials i recuperar el que Catalunya va ser, un referent, una terra d’oportunitats i emprenedoria que no hagi de fugir, amb una vida més fàcil i de qualitat per a tothom, sense mancances i moderna, amb respecte per la Natura, la terra i qui la treballa. En definitiva i com sempre diem, la Catalunya que ens mereixem.

Programa de govern

 

Lluís López

Regidor de Junts per Castellar

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad