El president i cap de llista de Junts+ demana votar aquest diumenge per dir “prou a maltractar els catalans”

El president i cap de llista de Junts+ demana votar aquest diumenge per dir “prou a maltractar els catalans”

El president Carles Puigdemont ha marcat aquest diumenge com el moment de tornar: “per més homes de negre, per més governadors civils, no podem evitar que tornarem. No volem marxar mai més per defensar la institució. Tornarem per no marxar mai més. Catalans, l’hora de tornar ja ha tornat i és aquest diumenge”.

Davant de més de 3.500 persones a les Escoles d’Elna en l’últim acte de campanya, el president ha animat a votar Junts+ per dir “prou a maltractar els catalans”, perquè la candidatura que encapçala ell és l’única que ho pot garantir: “aquest diumenge serà un vot del cop de puny, de ja n’hi ha prou. Tindrà conseqüències maltractar els catalans. El moment de dir prou és ara, és aquest diumenge, no serà d’aquí quatre anys”“Saben perquè necessitem una Catalunya que tingui lideratge, bon govern, que tingui veu pròpia davant del món, capacitat de tractar de tu a tu amb l’Estat i capacitat de plantar-li cara”, ha afirmat.

Puigdemont també ha fet una apel·lació a la unitat a les urnes: “des de la política no hem estat prou diligents amb la unitat. No ens n’hem ensortit. Però els vots sí que poden anar junts a les urnes. Podeu agafar la papereta i donar força a una formació pol que polanti cara”, per això ha fet un avís als de la Moncloa: “senyors de Madrid, prepareu-vos que ja venim”.

En aquesta línia, el cap de Junts+ ha demanat fer últim esforç per convèncer els indecisos: “és millor votar amb incomoditat que condemnar Catalunya als dubtes del seu futur i la incomoditat de Catalunya governada per un partit d’obediència espanyola”“Això no va de persones, va de poble, va de nació”, ha defensat.

“El que heu aconseguit és extraordinari és un orgull de país”, ha dit el president, que ha donat les gràcies a les milers de persones, 15.000 en total, que aquests dies han assistit als actes de campanya de Junts+. Per això, el candidat ha assegurat que “aquest poble s’ha posat en marxa per tornar a guanyar. Aquest poble s’ha despertat”.

Per la seva part, el secretari general Jordi Turull, ha demanat “concentrar el vot en aquella persona que ha demostrat el que faci falta per defensar Catalunya, el president Puigdemont” , per això ha reclamat no desaprofitar l’oportunitat històrica que representen aquestes eleccions: “la història ens ha convocat aquest diumenge. Durant la vida tenim l’oportunitat de votar moltes vegades. Però quants cops a la història tindrem l’oportunitat de votar un president perquè torni victoriós de l’exili? Quants cops tindrem aquesta oportunitat? No la desaprofitem!”.

Per altra banda, la presidenta Laura Borràs ha assegurat que “la Catalunya Nord no ha fallat mai, i la Catalunya del sud tampoc. Heu vingut més de 15.000 persones aquests dies fins a la Catalunya Nord per fer costat al president perquè som un poble amb moviment cap a la llibertat. Nosaltres no ens hem rendit mai, el president no s’ha rendit mai, i tampoc no ho farem ara.”

La cap de llista per Tarragona, Mònica Sales, ha fet una crida a votar aquest diumenge “per decidir-ho tot nosaltres mateixos. Diumenge votem pel president Puigdemont, votem pel futur dels nostres fills, per un país de llibertat”.

En aquest sentit, ha assegurat que “diumenge necessitem escollir un president que tinga un bon govern per aixecar el país, guanyar solidesa, que ens faça tornar a estar orgullosos, que treballe pel futur dels nostres jóvens, que tinga cura de la nostra gent gran i que faci avançar el país cap a la independència. I l’únic que pot aconseguir-ho és el president Puigdemont!”.

Representant les comarques gironines, el cap de llista Salvador Vergés, ha posat de relleu que “el 12 de maig és la data més transcendent després de l’1 d’octubre, ens ho juguem tot. Ens juguem que puguem reimpulsar el procés d’independència”.

A més, el candidat també ha defensat que cal un govern que treballi per la llengua, per l’educació i pel benestar social. “Això diumenge només té un nom, i és el president Puigdemont”.  “Volem aixecar el país, salvar la nació i ser un estat independent!”, ha reblat. Vergés ha finalitzat el seu discurs animant a convèncer els indecisos, perquè “aquestes eleccions van de restituir el president de la Generalitat de Catalunya, l’única opció que garanteix que l’Estat espanyol no entri al Govern de la Generalitat és el president Puigdemont”.

Finalment, per Lleida, la candidata Jeannine Abella ha demanat votar el president Puigdemont per tenir un govern sobirà i per fer-se respectar:  “el que necessita Catalunya és un govern amb un president al capdavant que es faci respectar”, per això ha defensat que “la tria de diumenge és clara: Voleu un president de la Generalitat que acati ordres de Madrid o en preferiu un que es faci respectar a Madrid? La resposta és clara i la solució són les urnes: Per la llengua, pel futur i pels que vindran, aquest diumenge Junts+!”.

Elna, 10 de maig.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad