Comín: “Anirem a Europa a continuar la feina feta a l’exili aquests anys amb el president Puigdemont”

El president Carles Puigdemont demana votar Junts+ davant els intents d’espanyolització de PP i PSOE

Junts+ dona el tret de sortida a la campanya de les eleccions europees amb un acte al Fort Pienc a Barcelona

 

El cap de llista Toni Comín ha donat el tret d’inici a la campanya electoral per a les eleccions europees animant a votar Junts+ per “continuar la feina feta a l’exili aquests anys amb el president Puigdemont. Perquè nosaltres som la gent del president Puigdemont”. En aquest sentit, Comín ha afegit que “anirem a Europa a seguir lluitant i a seguir guanyant, a seguir construint aliances a favor del dret a l’autodeterminació. Anirem a Europa a defensar la legitimitat del procés d’independència, per defensar els interessos dels catalans, per defensar el català i el corredor mediterrani”.

En un acte al Fort Pienc de Barcelona, Comín ha exposat la llista d’èxits judicials que han aconseguit els exiliats a Europa i ha recordat quan el PSOE votava al costat del PP el 155. “Hem guanyat des de l’exili també amb el front polític, ens vam presentar a les eleccions europees perquè sabíem que el Parlament seria el millor altaveu de la nostra tasca d’internacionalització de la causa catalana, vam guanyar i vam treure més vots que ningú a Catalunya. Ara ho hem de tornar a fer”, ha explicat Comín“La nostra presència al Parlament Europeu era un recordatori de la persecució penal de la qual érem víctimes i de la deriva autoritària de l’estat espanyol”, ha afegit.

Per la seva banda, el president Carles Puigdemont, ha fet una crida a votar Junts+ davant els que volen “espanyolitzar” la campanya: “amb nosaltres ni el PP ni el PSOE podran comptar amb les batalles domèstiques”. Per això ha afirmat que “això no s’ha acabat. Davant els esforços d’espanyolitzar tenim el deure d’europeïtzar”. El president ha erigit Junts+ com l’única candidatura catalana que defensarà els drets i interessos dels catalans: “gent que defensa la causa dels catalans només som nosaltres, ningú més ho farà”, ha reblat.

Per això el president ha enviat un missatge als indecisos i als que encara no estan convençuts de si aniran a votar o no: “qui tingui dubtes sobre si val la pena anar a votar o no, sobre si val la pena votar Junts, que miri el que hem estat capaços de fer i que es pregunti si tot això ha estat útil, que ho ha estat, i si això hauríem pogut fer-ho si no haguéssim estat nosaltres”.

Respecte els grups dins del Parlament Europeu, Puigdemont ha defensat la llibertat i la independència de Junts dins la cambra europea: “hem d’anar a Europa no pas fent seguidisme de grans grups ideològics, sinó absolutament independents, com una veu lliure, per aixecar el dit en nom dels interessos de Catalunya”“Aquestes eleccions no van d’aquesta picabaralla entre la dreta i l’esquerra espanyola, va dels catalans i la seva veu pròpia a la Unió Europea”, ha defensat.

La número dos, Neus Torbisco, ha defensat votar les eleccions del 9J per poder fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre. Torbisco ha alertat del moment en què es troba la UE, on hi ha un auge de l’extrema dreta. En aquest sentit, ha afirmat que “sempre he defensat que la lluita que ha encapçalat el president Puigdemont a Brussel·les és una lluita col·lectiva, és una lluita pel dret a existir, per la supervivència cultural, pels nostres drets. Per tant, la nostra causa no és de nacionalisme insolidari, és universal”“Europa no pot pretendre que el moviment independentista català sigui objecte d’ostracisme, que és el que pretenen els altres grups espanyols”, ha afirmat.

Al seu torn, el director de campanya i número tres de la candidatura, Aleix Sarri, ha exposat que “som catalans, no som espanyols, no som francesos, no som alemanys, no som danesos ni italians. Som catalans. I això vol dir que tenim el deure de defensar la nació sense estat més gran d’Europa. Una nació que és la nostra, que quan li van bé les coses és quan la democràcia i els drets s’obren camí i que pateix quan l’autoritarisme creix”“Si no ens defensem nosaltres mateixos, no ho farà ningú per nosaltres”.

En la mateixa línia, Sarri, que ha subratllat que “l’únic que tenim son els eurodiputats que elegim amb els nostres vots, per això son importants les eleccions del 9 de juny, per tenir el màxim de representants a Europa. Ningú més defensarà la llengua, les pimes o els pagesos”. El candidat ha posat de relleu la importància que ha tingut la feina que s’ha fet durant aquests set anys d’exili: “hem demostrat aquests set anys que l’Estat espanyol es pot derrotar, ells tenen la força i la violència, però nosaltres tenim la democràcia i el dret internacional i guanyarem. Catalunya pot guanyar l’Estat espanyol i això és el que hem demostrat aquests anys d’exili, per això diem que volem seguir guanyant a Europa”.

“No només guanyem drets per nosaltres, també pels europeus dissidents i les minories. Vindran més victòries i l’amnistia n’és una, l’amnistia és una victòria, és la demostració que hem fet rectificar els set anys de repressió, és una victòria independentista”, ha defensant.

La presidenta Laura Borràs ha remarcat la importància de votar en aquestes eleccions, perquè “la nostra recepta és més Catalunya també a Europa, perquè Catalunya ajuda que Europa ofereixi la seva millor versió”“Europa es decideixen moltes coses que afecten la vida quotidiana i els eurodiputats de Junts han defensat i han vetllat pels interessos de Catalunya a Europa en temes molt diversos, com la salut, el transport, el comerç”, ha exposat. Borràs ha argumentat que “la nostra candidatura es diu Lliures per Europa perquè els nostres eurodiputats es poden moure lliurement per tot Europa, però no poden entrar a Espanya. Per tant, la recepta de Junts per Catalunya és clara: menys repressió i més democràcia. Menys Espanya i més Europa! La nostra recepta és més Catalunya a Europa. Perquè Catalunya ajuda Europa a treure la seva millor versió”.

El secretari general Jordi Turull també ha fet una crida a omplir les urnes de “més Catalunya, més independència, més president Puigdemont, més Comín, més Junts” davant de partits, com el PP, que “parlen d’aquestes eleccions com una mena d’enquesta per arribar abans a la Moncloa, i segurament ens utilitzaran a nosaltres i el president Puigdemont com l’ase dels cops, miraran d’utilitzar el Parlament Europeu per llançar vilis contra nosaltres, amb l’únic motiu d’arribar ells abans a la Moncloa”. En aquesta línia també ha carregat contra els socialistes per dir que ara està en perill la democràcia, quan no van dir res quan hi havia espionatge contra independentistes, presos polítics i exiliats. “El dia 9 de juny hem de demostrar que l’independentisme està més viu que mai, no s’entendria que després de tants anys de lluita ho deixéssim estar”, ha reblat.

Finalment, el candidat de la JNC, número 13 de la llista, Jaume Montes, s’ha dirigit als joves: “aquestes eleccions van de Catalunya i van de nosaltres. Les decisions que es prenen a la Unió Europea s’acaben traslladant aquí, a les nostres viles i a les nostres ciutats, per això és important tenir una veu pròpia que ens defensi i que Europa hi parli en llibertat i en català. És a Europa on es lluita la remuneració de les pràctiques curriculars, la garantia juvenil o la motxilla de la precarietat laboral”.

 

Barcelona, 23 de maig.

 

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad